Skip to main content

De visgraat vloer is terug

Gepost op 14 november 2018

De visgraat vloer was jaren geleden helemaal hip. Dit is een tijdje niet meer in geweest maar nu is deze vloer weer terug van weg geweest. Vroeger was een visgraat vloer voornamelijk bedoelt voor alleen de aller rijkste mensen onder ons. Deze rijke mensen hadden dan ook een visgraat patroon liggen in hun kastelen en paleizen. Een vloer met dit patroon straalt voornamelijk veel welvaart uit en was daarom ook erg aantrekkelijk bij de rijke mensen.

Tegenwoordig is een visgraat niet meer zo duur als vroeger maar nog wel redelijk prijzig. Er zijn natuurlijk goedkopere opties voor de vloer zoals tapijt, maar dit geeft niet hetzelfde gevoel als een visgraat vloer. De visgraat vloer is voornamelijk betaalbaar voor de meeste mensen door alle nieuwe technieken die we nu kennen.

De keuze in visgraat vloeren

Er is oneindig veel keuze in visgraat vloeren. Vroeger waren de planken voornamelijk klein. Dit is tegenwoordig niet meer helemaal het geval. De normale afmeting is 12 x 60. Naast de normale planken heb je ook in XL planken. Dit is voornamelijk heel mooi als je een hele grote woonkamer hebt. Het laat je huis namelijk groter lijken.

Een unieke vloer

Een visgraat vloer is bijvoorbeeld beschikbaar in eiken hout. Dit zorgt ervoor dat elke plank, en dus elke vloer, uniek is. Door het patroon geeft het de kamer een speels en nostalgische uitstraling. Wie wilt dat nou niet!

Een visgraat vloer is ook beschikbaar in het wit. Dit heeft een hele frisse uitstraling en is daarom ook erg gewild. Naast het wit zijn grijze vloeren ook erg populair. De visgraat vloer geeft je huis karakter tegen een betaalbare prijs.

Bij elk interieur

Een van de andere voordelen van een houten visgraat vloer is dat het eigenlijk bij elk interieur past. Hout is namelijk wel vaker de basis van de meeste huizen. Als je daarom een nieuwe vloer kiest, raden wij ook zeker aan om een houten vloer te nemen, en om het af te maken is een visgraat patroon perfect.

Wilt u ook graag de mogelijkheden bekijken met betrekking tot een houten visgraat vloer? Neem dan contact op met de experts van Martijn de Wit.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?