Skip to main content

De keuze in houten vloeren

Gepost op 09 oktober 2018

Hout heeft een bepaald karakter, wat we allemaal kunnen zien. Dit komt merendeels doordat elk stuk hout uniek is. Niemand heeft dezelfde vloer als een ander en daardoor creëer je een eigen identiteit in je huis. Niet alleen het houtsoort kan anders zijn, ook de afwerking en de structuur kunnen erg verschillen. Door een houten vloer creëer je een bepaalde warmte in je huis, die van toegevoegde waarde is in je huis. Zit u te overwegen om een houten vloer te nemen? Dan maken wij het uitzoeken iets makkelijker voor u door alle soorten vloeren op een rijtje te zetten.

Soorten houten vloeren

De soorten vloeren zijn oneindig. Zo heb je parket maar ook een eiken houten vloer. Deze eiken houten vloer is ook weer in diverse kleuren en maten verkrijgbaar. Ook heeft elke manier van leggen weer een andere invloed op het huis. Zo zou je kunnen kiezen uit een visgraat of een hongaarse punt. De meeste mensen hebben wel al gehoord van een visgraat vloer maar een hongaarse punt is iets minder populair. Deze manier van leggen leidt tot een verassend en dynamisch patroon.

Zou je ook nog vloerverwarming willen? Dan is dit erg goed te combineren met een houten vloer. Wel zijn er bepaalde technieken om een houten vloer op een vloerverwarming te leggen. De experts van Martijn de Wit weten hier alles vanaf.

Kwaliteit van de vloer

De kwaliteit van uw houten vloer hangt af van diverse factoren. Ten eerste is de manier waarom de boom verzagen wordt erg belangrijk. Dit bepaalt uiteindelijk de structuur van de vloer. De manier van verzagen heeft ook invloed op de prijs. Bij bepaalde manieren kan je namelijk meer hout uit de boom halen wat leidt tot een goedkopere prijs. Daarnaast wordt de prijs bepaald door te kijken welke stukken het meest egaal zijn. Voor deze stukken betaal je dan meer geld.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam