Skip to main content

De comeback van de klassieke visgraatvloer

Gepost op 15 augustus 2019

De visgraatvloer heeft een rijke geschiedenis. Vroeger werd deze manier van parket leggen gebruikt in de huizen van adellijke families rond de 16e en 17e eeuw. Je vindt deze vloer daarom vaak terug in oude herenhuizen, bijvoorbeeld in Amsterdam. Vlak na de 17e eeuw werd deze vloer vaak gezien als ‘deftig’ of ‘conservatief’. Maar die tijd is gelukkig voorbij. De visgraatvloer maakt een heuse comeback. En wij vertellen je waarom!

 

De visgraatvloer

 

Visgraat klinkt misschien niet zo charmant. Toch is het bij de meeste mensen liefde op het eerste gezicht. Deze vloer straalt namelijk luxe uit. Bij een visgraatvloer zijn de houten delen in een schuin lopend patroon neergelegd. Dit creëert een uitzonderlijke uitstraling. Tevens heeft de methode van het leggen ook veel invloed op de dynamiek van de vloer. Een unieke uitstraling die zichtbaar is over de gehele woning.

 

Persoonlijke stijl

 

De visgraat vloer straalt dus luxe uit. Tevens heeft de vloer ook een mooie strakke uitstraling. Wij zijn van mening dat deze vloer vrijwel in ieder interieur goed tot zijn recht komt. Dat komt ook omdat er talloze opties zijn met deze vloer. Bijvoorbeeld wanneer je een specifieke voorkeur hebt voor het materiaal van de vloer, alles is mogelijk. Het visgraatpatroon kan namelijk gelegd worden met hout, PVC of laminaat. Iedereen materiaal heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken en daardoor unieke uitstraling.

 

Vloerverwarming

 

Voor nog meer luxe combineer je de visgraat vloer met vloerverwarming. Bij Martijn de Wit Vloeren hebben we ook al jarenlang ervaring met het leggen van houten vloeren over een dekvloer met vloerverwarming. We hebben daarvoor een speciale legtechniek ontwikkeld. En omdat we overtuigd zijn van die methode bieden we altijd tien jaar garantie (in plaats van de gebruikelijke drie jaar).   

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam