Skip to main content

Hoe kun je je PVC vloer beschermen tegen krassen?

Gepost op 10 mei 2023

Een PVC vloer is een prachtige toevoeging aan elk huis, maar pvc vloer krassen kunnen helaas soms voorkomen. Dit kan vervelend zijn en het ziet er ook niet mooi uit. Gelukkig zijn er manieren om je PVC vloer te beschermen tegen krassen en deuken. In dit artikel gaan we je enkele tips geven om PVC vloeren te beschermen en zo te zorgen dat ze er nog jarenlang als nieuw uitziet!

1. Houd de vloer schoon

De eerste tip tegen pvc vloer krassen is om deze goed schoon te houden. Vuil, zand en gruis kunnen schuurmiddelen bevatten die de vloer kunnen beschadigen. Het is daarom belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken met een stofzuiger of een zachte bezem.

2. Gebruik beschermende viltjes

Als je meubels op je PVC vloer hebt staan, is het verstandig om beschermende viltjes onder de poten te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de poten niet direct op de vloer staan en dus geen krassen kunnen maken. Deze viltjes zijn gemakkelijk zelf aan te brengen en zijn te koop bij de meeste meubelzaken.

3. Plaats een deurmat

Een goede manier om te voorkomen dat er vuil en zand op je PVC vloer terechtkomt, is door een deurmat voor de ingang van het huis te plaatsen. Hierdoor wordt het meeste vuil en zand opgevangen voordat het de vloer bereikt. Zorg er wel voor dat de deurmat regelmatig wordt gereinigd om te voorkomen dat het vuil zich ophoopt.

4. Vermijd scherpe voorwerpen

Voorkom dat scherpe voorwerpen zoals naalden, messen en scharen op de vloer terechtkomen. Dit kan namelijk ernstige krassen veroorzaken. Als je toch scherpe voorwerpen nodig hebt op de vloer, gebruik dan een snijmat om te voorkomen dat de vloer beschadigd raakt.

5. Breng een beschermende coating aan

Een laatste tip om je PVC vloer te beschermen tegen krassen is het aanbrengen van een beschermende coating. Deze coating zorgt voor een extra laagje op de vloer, waardoor deze beter bestand is tegen krassen en deuken. Er zijn verschillende coatingsoorten beschikbaar die je zelf kunt aanbrengen of kunt laten aanbrengen door een specialist.

Het beschermen van je PVC vloer tegen krassen hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips kun je de vloer gemakkelijk beschermen zonder dat hier veel tijd en moeite in hoeft te worden gestoken. Als je deze tips opvolgt, kun je nog lang van je mooie PVC vloer genieten zonder dat deze beschadigd raakt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam