Skip to main content

Een goedkope houten vloer of juist een wat duurdere?

Gepost op 04 maart 2020

Houten vloeren worden veel verkocht. Dat is ook niet zo gek, want dit type vloer brengt een heleboel voordelen met zich mee. Houten vloeren zijn sfeervol, over het algemeen vrij duurzaam en daarnaast makkelijk te onderhouden. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op het aanschaffen van een houten vloer. Goedkope houten vloeren zijn niet per se minder goed dan duurdere. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij de aankoop van een houten vloer. In dit artikel vind je een aantal tips.

 

De afkomst van het hout

Goedkope houten vloeren hebben vaak een lage kwaliteit onderlaag. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Ga na waar het hout van de vloer van afkomstig is. Er bestaat namelijk een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende soorten houten vloeren. Bepaald eiken is kwalitatief beter dan andere soorten. Als eiken uit Europa afkomstig is, dan zit je eigenlijk al wel goed. Is het hout iets geler? Dan is deze wellicht afkomstig uit Azië. De bomen groeier daar wat sneller, waardoor de kwaliteit van het hout minder hoog is.

 

Hoge kwaliteit

De kosten van een houten vloer zijn uiteraard vaak afhankelijk van de kwaliteit van de planken. Als onderplank kun je het beste gaan voor een op de juiste manier verlijmd hout, bijvoorbeeld hout dat verlijmd is op Russische berken. Dit type hout is doorgaans erg duurzaam. Alvorens je de houten vloer aanschaft, kun je het best even informeren waar het hout vandaan komt. Als de vloer geproduceerd is in Europa dan zit je vaak wel goed. Dit kan ook bij goedkope houten vloeren het geval zijn dus staar je niet blind op de wat duurdere vloeren! Laat je van tevoren goed informeren over de totale kosten van de houten vloer en houd daarmee rekening met de kwaliteit van de vloer, zodat je een goede overweging kunt maken.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?