Schagen
Stel uw vraag aan Rene:
* Verplichte velden

Bezoekadres

Witte Paal 323
1742 LD Schagen 
tel: 0224-291090 
info@martijndewitvloeren.nl

Route

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag   09.00 - 17.30 uur
Zaterdag   09:00 - 17.00 uur
Avond opening   18.00 - 21.00 uur op afspraak

 Ons complete assortiment: van houten vloeren tot tapijt, van laminaat tot pvc vloeren en nog veel meer.

In onze ruime showroom aan de Witte Paal 323 Schagen kunt u heerlijk inspiratie opdoen voor uw houten vloeren (en vele andere materialen) en raamdecoratie van onze partner Maurix Interieur. Op deze site kunt u alvast een eerste blik werpen op ons bedrijf en de houten vloeren.

Alle soorten harde en zachte vloerbedekking hebben we voor u in onze showroom ruim gepresenteerd, van schitterende oude houten vloeren tot een visgraat vloer of hoogpolig tapijt, van een massief eiken vloer, laminaat tot strakke gietvloeren of bamboe parketvloeren.

Wij nemen uiteraard graag de tijd voor u, daarom kunt u ook een afspraak maken voor het bekijken van de vele bijzondere houten vloeren. Heeft u vragen over het toepassen van vloerverwarming  gecombineerd met uw houten vloer? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

 

 

U bent van harte welkom in onze houten vloeren showroom. Een waar houten vloeren walhalla van 600 m2, waar ervaren en deskundige adviseurs u graag helpen.

Een afspraak maken kan telefonisch  0224 291090 of via ons contactformulier. Bel en een van onze adviseurs zal u direct te woord staan.  


Parkeren doet u gratis en voor de deur.

 

 

Inspiratie over vloeren

 

Urban PVC - PVC stroken vloeren

 

Altijd een oplossing op maat gesneden

Tapijt - Linoleum - PVC

 

 


 

BELANGRIJKE INFORMATIE 

TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN UW HOUTEN VLOER

U wilt uw parketvloer zo lang mogelijk mooi houden. Als u onderstaande aanwijzingen volgt, kunt u nog langer van uw schitterende houten vloer genieten.

 • Leg direct bij de voor- en achterdeur een flinke deurmat neer. Zo voorkomt u dat het ergste vuil op de vloer belandt.
 • Plaats plantenbakken met openingen of met een poreuze bodem nooit direct op de vloer, maar zet ze bijvoorbeeld op een schaal. Zo kan er geen water op de vloer lekken en vermijdt u kalkvlekken en beschadigingen op uw parketvloer.
 • Vuil en zand werken als schuurpapier op de vloer. Haal al het vuil zo snel mogelijk weg, anders raakt de vloer beschadigd.
 • Met goed onderhoud voorkomt u snelle slijtage van uw houten vloer. Op de volgende bladzijden geven we u een aantal richtlijnen.
 • Elke vloer, ook uw mooie parketvloer - houten vloer, is een gebruiksvoorwerp. Lichte beschadigingen en deukjes doen zeker geen afbreuk aan de natuurlijke uitstraling: uw houten vloer (of andere vloerbedekking) leeft.
 
 • Plaats onder tafels, stoelen en ander meubilair viltjes. Hiermee voorkomt u ernstige beschadigingen en krassen in uw parketvloer of pvc vloer.
 • Gebruik onder bureaustoelen altijd speciale zachte wieltjes, ook bij laminaat en pvc vloeren. Harde plastic wieltjes werken als schuurpapier.
 • Kijk uit met naaldhakken. Is de zool versleten, dan kunnen er snel putjes in de vloer ontstaan.
 • Houd de relatieve luchtvochtigheid in uw woning in de gaten. Dit doet u met een hygrometer, die u bij ons kunt kopen. Droge lucht (minder dan 50%) veroorzaakt krimp en vochtige lucht (meer dan 60 %) zorgt voor uitzetting bij houten vloeren. Als dat nodig is, kunt u de luchtvochtigheid verhogen met speciale luchtbevochtigers of met bakjes water aan de radiatoren.
 • Gebruik uitsluitend de geadviseerde onderhoudsproducten voor vloeren. 

 


 

Normen en waarden ten aanzien van werkvloeren ten behoeve van houten vloeren en andere vloerbedekkingen

De werkvloer is de laag waarop wij uw vloer leggen. Er zijn verschillende soorten werkvloeren. De belangrijkste zijn:

 1. zandcement
 2. anhydriet
 3. houten planken / platen
 4. keramische tegels

Bij de werkvloer letten wij op een aantal van de onderstaande punten.

Vochtgehalte, dit meten wij met een speciaal apparaat, waarbij we de volgende normen aanhouden:

 • zandcement: max. 2%
 • anhydriet: max 0,3%
 • houten ondervloer: per soort verschillend
 

Keramische tegels kunnen we niet meten. Onder de beste omstandigheden doet een zandcement vloer van 6 cm dik er ongeveer 6-7 weken over om te drogen. U kunt het proces enigszins versnellen door extra te stoken, te ventileren en bijvoorbeeld een bouwdroger te gebruiken.

Vlakheid

Over een afstand van 150 cm mag het hoogteverschil niet meer dan 5 mm bedragen. Een grotere verschil betekent dat de werkvloer voor toepassing van een houten vloer of andere vloerbedekking niet vlak genoeg is. Hij moet dan geëgaliseerd worden met een geschikt soort egaline voor houten vloeren.

Vormvastheid

Een werkvloer moet vormvast zijn. Dit houdt in dat de massa waarop uw vloer wordt gelegd een eenheid moet zijn. Als de werkvloer uit los delen bestaat, gescheurd is, of hol klinkt, kunt u niet zomaar een vloer laten leggen. Zo moeten verzande vloeren gebonden worden met een primer, en gescheurde of holle werkvloeren moeten gerepareerd worden. De vormvastheid controleren we met de krastest of met een slagproef met een hamer. Als er niets afbrokkelt of breekt, is de werkvloer goed. Schommelingen in temperatuur zo klein mogelijk houden en, als ze noodzakelijk zijn, zo langzaam mogelijk laten ontstaan.

 Routebeschrijving