Skip to main content

Wegvagen van de kleur van je houten vloer

Gepost op 15 mei 2017

We houden allemaal van de zon, warmte en lekker bruin worden. Helaas houdt je houten vloer wat minder van de zon. Wat is nou precies de invloed van de zon op je houten vloer?

Elk soort vloer verkleurt, het maakt niet uit of het hout of tapijt is. Kijk voor de grap eens onder je vloerbedekking en er is duidelijk een verschil te zien. Houten vloeren verkleuren op termijn nou eenmaal. Dit komt door de ultraviolette straling die de zon uitzend. Het eerste half jaar na het plaatsen van de vloer verkleurt de vloer het snelst. Na twee jaar is de verkleuring van de vloer maximaal.

Hoeveelheid verkleuring van de houten vloer

Hoeveel je vloer verkleurt hangt af van verschillende componenten zoals de afwerking van de houten vloer en hoeveel zonlicht er op valt. Bepaalde soorten afwerking zullen de vloer beter beschermen dan andere soorten. Als je veel ramen in huis hebt zal het verkleuren van de vloer ook sneller gaan. Ook is de kleur van de vloer een factor die bepaald hoeveel je vloer zal verkleuren. Daarnaast is de kleur van de vloer ook belangrijk voor het bepalen van de sfeer in je huis. Het is daarom ook belangrijk dat je je goed laat adviseren door een van onze adviseurs bij Martijn de Wit.

Het beste kun je je vloer beschermen door zonwering. De zon moet je buiten het huis houden, hier voor is buiten zonwering geschikt.Ondanks dat de vloer altijd een beetje zal verkleuren, betekend dit niet dat je een compleet andere vloer krijgt. Het hout zal wat lichter worden. Wanneer je dit te licht vind, kan de houten vloer geschuurd worden en kun je weer de gewenste kleur laten aanbrengen. Zonlicht op de vloer is dus niet iets waar je je erg druk om hoeft te maken.

 width=

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?